Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Doc & Dask https://docogdask.no/index.php Thu, 04 Jun 2020 22:31:11 +0200 nb-no Beklager teknisk feil https://docogdask.no/index.php/384-beklager-teknisk-feil https://docogdask.no/index.php/384-beklager-teknisk-feil

Vi beklager for en teknisk feil som gjør at vi ikke får skrevet på denne bloggen for tida, men frem til dette blir fiksa bruker vi den gamle bloggen. Du kan følge oss på

 

DOCOGDASK.BLOGG.NO

 

Og så klart på våre andre sosiale media!

 

snapinsta

Les mer

]]>
Uncategorised Tue, 15 Oct 2019 14:15:56 +0200
Jacuzzien får eget rom! https://docogdask.no/index.php/383-jacuzzien-far-eget-rom https://docogdask.no/index.php/383-jacuzzien-far-eget-rom

6F417C07 840F 420C AA37 0887E59970F5

Da skattepengene kom i sommer var det ikke tvil om hva vi ville bruke de på. Vi har lenge ønska oss Jacuzzi, og da hadde de tilbud på Jula. Dette oppblåsbare boblebadet har vi brukt mye, det har hjulpet en god del på helsa vår. Vi kjøpte det med vel viten om at det ikke tåler vinterkulda her, dermed begynte vi å bygge et eget rom til den i garasjen, så vi kan nyte bobler hele vinteren også. Dette har vi pusla litt med innimellom når energinivået har tillatt det, så nå nærmer det seg klart her. 

36D09ED3 7FC0 4F42 90EC C602555A24C4

Tungt å male tak uten rulle og stang...

Målet er ikke at det skal være noe eksklusiv luksus, men at vi skulle gjøre det så fint og koselig som mulig med hovedsakelig gjenbruksvarer. Vi liker jo ikke kjøp og kast mentaliteten, så vi har tråla finn.no og markede på Facebook. I garasjen var det jo et rom innerst fra før, så det er en krok på ca 6 kvm ved siden av det. Der var det bare å sette opp en vegg på ca to meter pluss ei dør, og male.

Doc skulle i går en liten runde og hente inn noe maling, ei dør og litt div her og der fra finn.no og familie. Og da takka eg nei til å bli med så eg kunne slappe av hjemme. Men hva gjorde Doc da? Jo han tok med Tassen, han mente eg skulle bruke tida på å støvsuge, og når han kom tilbake skulle eg egentlig male. Nesten så eg sier «heldigvis» at crohns’en kicka inn og at Doc var så sliten! Det ble i alle fall heldigvis avslapping. 

D24FA5F8 DBFF 4476 8601 D863BAFB2035

Vel vel, med kvalme og hodepine ble eg liggende flat på sofaen og glane på tlf. Den har begynt å henge seg opp litt, men eg har jo bestilt ny da. Bestilte iPhone 11 Pro for ei stund siden, og begynner å lure litt på når den kommer. Uansett så har eg funnet litt tilbehør i mellomtida, for nå er det gode tilbud hos Lux-Case. Der har de veldig fine mobildeksler fra bare 89 kr! Mitt favorittdeksel i svart HER, med hunder HER og trådløs lader til bare 59,- HER. Da kan egentlig bare den nye tlf komme. 

6D5D321E 9F7B 4121 97F4 55BEF3B6116C

Blir litt sydenstemning her da

I dag har vi fått malt rommet, det var jo ikke store jobben, for det var et lite rom. Må si det er tungt å male tak uten rulle og sånn lang stang, men vi kom da gjennom det. Bare ett strøk til på ene veggen, så er det bare gulv igjen. Gulvbelegg har Rype, det får vi fikse neste helg. Rom ble ikke bygd på en dag, det gjorde heller ikke vårt jacuzzirom. I toppform hadde vi nok klart dette på et par dager, men vi har i stedet brukt et par måneder og er fornøyd så langt. Det blir bra til slutt! Følg oss gjerne på snap og insta for raskere oppdateringer.

3CE21EAD 7D20 4330 ADB2 BAAD4BBF1B43

Les mer

]]>
Typisk Oss Sun, 06 Oct 2019 20:48:39 +0200
Lenge i samme jobb? https://docogdask.no/index.php/382-lenge-i-samme-jobb https://docogdask.no/index.php/382-lenge-i-samme-jobb

Kvinner i Norge holder gjennomsnittlig ut i en jobb i 3,1 år, og menn i 4,2 år (kilde forskning.no). Det er altså ganske ofte at mange velger å bytte jobb. Hvor ofte har du bytta jobb, og hvor mange forskjellige arbeidsgivere har du hatt? Eg har faktisk ikke tellingen, men eg har diverse på CV’en fra eg var ca 13 år gammel. Har hatt flere sommerjobber, vært leksehjelp, jobba innen renhold, stått i flere kantiner, på flere butikker, osv. Lista mi er lang.

5E093E7F 902C 42F6 A98B 21FC9D010931

Denne kranen kjørte eg, med 12 tonn smelta jern på 1480 grader!

Etter hvert fikk eg jobb på et Rolls Royce smelteverk. Ble der i ca tre år, men slutta der da eg fikk et bra jobbtilbud i Årdal i indre Sogn. Der sleit eg litt, for eg bodde i Lærdal, som bare er et veikryss, gørrkjedelig. Fikk jo ikke den stillingen eg hadde blitt lova heller, så arbeidstida ble uoverkommelig, og eg sa opp og flytta hjem. Da eg for over 10 år siden tok steget over fjellet var mye av grunnen at eg var arbeidsledig. Eg hadde vært en kasteball av en potet mellom flere vikarbyrå en stund, hvor eg steppa inn her og der når folk var syke. Ville jo noe mer med livet, eg ville ha fast jobb så eg kunne begynne å etablere meg, da var eg 24 år. 

9E1AA656 D88C 44FF B67A 82042028035B

Det var jo litt artig å jobbe på Rolls Royce også da.

På Østlandet fortsatte det hos noen andre vikarbyrå, men eg holdt øyne og ører åpne for mulige stillinger. Så fikk eg høre at det skulle bygges et nytt lager her, og eg klarte å få tak i tlf nr til han som skulle være lagersjef. Eg ringte og presenterte meg høflig, og sa «Eg har fått med meg at det bygges et nytt lager for Ahlsell, og at dere trenger mange nyansatte. Dere trenger hovedsakelig truckførere og noen kranførere, derfor skal eg ha jobb hos dere. Eg har alle sertifikater som trengs pluss flere, har kursing innen førstehjelp, datakort, hjertestarter, og i tillegg liftsertifikat. Når kan eg starte?» Tror han i andre enden ble litt satt ut, men han likte engasjementet mitt og ba meg kontakte et bestemt vikarbyrå. 

1E44B661 C959 4E1F A78A 7C0B89A60027

Ahlsell!

Det gjorde eg. Reiste til det vikarbyrået, lå min CV pent på bordet og sa at eg skal ha jobb på Ahlsell. De skulle ikke ansette akkurat med en gang, så eg krevde å få en midlertidig jobb, og være den første til å bli kontakta når det åpna på Ahlsell. Dette fiksa de for ni år siden, og siden har eg jobba på hovedlageret til Ahlsell. De tre første årene som leder på uteavdelingen, og siden på gølvet inne. Må si eg trives bedre inne og uten ansvar akkurat nå, det er ikke så kaldt her, og man blir ikke like sliten uten ansvar. At eg skulle holde ut så lenge på ett sted hadde eg ikke trodd, men eg trives her, mange gode kolleger, og tildels varierte arbeidsdager gjør at det er helt greit å reise på jobb om morgenen. I disse dager har eg faktisk klart å være i samme jobben i 9 år, og eg tenker å bli hos Ahlsell.

Hvor lenge har du vært i samme jobb? Trives du? Tenker du å bytte jobb i nærmeste fremtid?

Les mer

]]>
Storytime Dask Sat, 05 Oct 2019 11:01:44 +0200
Fikk omsider cellegift i dag https://docogdask.no/index.php/381-fikk-omsider-cellegift-i-dag https://docogdask.no/index.php/381-fikk-omsider-cellegift-i-dag

Rett på sak; Vet du hva? Eg huska å ringe legen i dag. Applaus til meg eller? Ja siden eg sto på apoteket uten resept i går (innlegget om det HER), så måtte eg bare huske det i dag. Ringte først til fastlegen, eller til legekontoret der han jobber da. Etter noe venting kom eg gjennom, men der kunne de ikke skrive ut resept. Altså de kunne nok ha fått det til, men eg huska jo ikke det fulle navnet på cellegiften, og det er sykehuset som pleier å skrive den resepten. (Må nevnes for nye lesere at eg har ikke kreft, cellegift kan brukes til flere typer kroniske sykdommer. Eg har Crohns og har gått på disse medisinene nesten ett år)

Nei her måtte eg ringe sykehuset, noe eg så på som «en lett match». Fant nr på Google, slo det inn på tlf og ringte. Etter 5-6 ring sa en stemme noe sånt som «det er mye pågang, du er nå nr 4 i køen». et hørtes jo ikke så gale ut, men det er tydelig at alle disse tok seg god tid, for det gikk lang tid før eg ble nr 3. Etterhvert kom eg gjennom, og da eg ble satt over til riktig avdeling var eg plutselig nr 11 i køen. Jaja, tida gikk. Plutselig var det en stemme igjen, men denne gangen sa den at eg kunne trykke på 5 for å bli oppringt. Altså etter til sammen ca 20 min i kø fikk eg valget å bli ringt tilbake. 

253393AF E464 434F 86E8 5FBADF7A8297

Steike lettvint med knappebukse når man driver å stikker seg i låret! Den er forresten på tilbud nå!! ROSA HERBLÅ HERSVART HER.

Etter lunsj ringte tlf, og eg svarte. Da var det ei meget hyggelig og hjelpsom dame i andre enden, hun fiksa resept med en gang. Når eg har glemt å sjekke resepten, eg selv kommer i siste liten og stresser og må ha hjelp, da er det jaggu meg godt at det finnes noen snille ansatte på Ahus som gidder å ta seg bryet med å fikse resept for meg så kjapt! Da ble det cellegift på meg i dag likevel, var på apoteket i sta og fikk henta meg en pakke. Takket være den behjelpelige damen på Ahus! 

Og så må eg bare fortelle om noe morsomt. Det står faktisk om oss på Wikipedia nå, bare å gå inn der og søke på «Doc og Dask». Ja vi synes jo det var litt artig da, så det måtte vi bare dele med dere. Ellers er det jo lillelørdag, og vi feirer den i kjent stil - på sofaen!

Les mer

]]>
Mat & Helse Wed, 02 Oct 2019 22:12:23 +0200
Feil dag og bomtur https://docogdask.no/index.php/380-feil-dag-og-bomtur https://docogdask.no/index.php/380-feil-dag-og-bomtur

Jøss, er det tirsdag alt? Og den er i tillegg snart over. I kantina på jobben i dag var eg jo sikker på det var mandag, så eg ble faktisk veldig glad da kollegaene mine sa det var tirsdag. Da er det jo en dag kortere til helg, men samtidig steg panikken litt. Onsdag er cellegiftdag, og eg er tom for sprøyter. Det resulterte i at eg måtte innom apoteket på vei hjem fra jobb. 

La oss starte litt tidligere. I går var vi på middag hos svigers hvor vi spiste noe av det beste som finnes, fårikål. Eg lempa nedpå to gode porsjoner, ble stup mett, men klarte likevel å lure ned litt eplekake og is til dessert. Alt var bare nydelig godt, og da flytter mine begrensninger seg noe. Dermed har dagen i dag bydd på et par ekstra doturer, noe eg burde ha visst med crohns og kål. Jaja, det var verdt det, absolutt! Men det var da eg kom til å tenke på cellegiften, at eg hadde liksom to dager på å få tak i den, men så var det jo tirsdag da.

537CD774 37C7 4DB5 A2C9 F686CAC16C4F

Etter jobben dro eg innom apoteket, skulle ha både p-piller og cellegift. Når man går på denne cellegiften er det ekstremt viktig å ikke bli gravid, for det barnet ville hatt svært liten sjanse i livet. Flaks for meg at eg ikke skal ha barn, og kan dermed kjøre innpå med p-piller. Jaja, tilbake til apoteket, vel det gikk jo ikke akkurat fort på veien. Det er litt fascinerende at folk kjører i 70 hele veien i 80 sona, og når vi kommer inn i 70 sona gasser de opp til 80. Det var også litt venting på apoteket, som vanlig. Når det var min tur viste eg leg, og ba pent om det eg skulle ha. Nei, da var jo resepten på cellegift tom da, så da blir det en annen «frokost» på meg i morra. Eg MÅ virkelig huske å ringe legen etter ny resept i morra, så får eg kanskje tatt den i morra kveld. 

Ellers kan eg si det var helt gull å komme hjem til Doc og Tassen. Doc hadde laga pølse og ordentlig potetstappe, hvilket passa meg ypperlig så sulten som eg var da. Og etter middagen var det duket for et lite bad. Nå som det begynner å bli kjølig, og både rygger, hofter og knær verker, da er det virkelig undervurdert å hoppe i jacuzzien! Etter en halvtime i boblene blir man gjerne småsulten, så da var det jaggu godt eg hadde handla litt smågodt etter apotekturen. Og sånn gikk da dagen i dag, vi har igjen havna på sofaen, mett og glad!

Les mer

]]>
Typisk Oss Tue, 01 Oct 2019 21:16:58 +0200
Sjelden opplevelse denne helga... https://docogdask.no/index.php/379-sjelden-opplevelse-denne-helga https://docogdask.no/index.php/379-sjelden-opplevelse-denne-helga

Denne helga har vi gjort noe vi gjør veldig sjeldent, noe vi kanskje skal prøve litt mer av fremover. Vi har hatt ei ufattelig lat helg. Doc var jo på tur med jobben onsdag til fredag, og det var egentlig veldig behagelig. Eg kunne spise taco tre dager på rad, har for så vidt fått min dose for i år, og eg kunne benytte meg av tiden til å se på litt andre type TV program. 

CDF520C5 4E7C 4CA5 B0E4 6FCB14AAD1A4

Sofaslækking! Knappebuksa får du forresten kjøpt i ROSA HER, BLÅ HER, SVART HER.

Det blir jo litt mye dokumentarer, bilprogram, lagerkrig og sånt med Doc i hus, så nå fikk eg sett på disse Hollywoodfruene da. Vel, der virker det egentlig bare som om alle prøver å overgå hverandre, og eneste med noe i toppetasjen er Maria Montazami. Så har vi hun Gunilla, altså man skal ikke snakke stygt om folk, men der sliter eg litt. Overdriver hun alt med vilje eller? Nei det endte opp med lagerkrigen til tacoen disse dagene. 

Da Doc kom hjem ble det ikke så mye forandring egentlig, de samme TV programmene og samme stilling i sofaen, i hvert vårt hjørne rett ut. Han har hatt lange dager, og da er det godt å slappe av. Vi har sett på de typiske familieprogrammene på TV. Ti på topp med Staysman er jo artig da, og lørdag måtte Doc lide seg gjennom Skal vi danse, for det liker eg å se. Må ærlig si eg fikk klump i halsen av flere deltakere, mange tøffe mennesker på parketten. En av de som eg fikk størst inntrykk av var bloggeren Isabell Raad, herregud så mye fælt hun har opplevd i barndommen! Tøff dame!

FA206F3F E5D5 4417 BEBB 35EC1C845007

Frokosten både i går og lørdag bestod av egg, det er ikke helg uten egg. Lørdag var det egg og bacon, og i går hadde vi kokt egg. Er jo mye rart man kan lage med egg, og du har mye næring der, så hvorfor ikke? Ellers har vi fått rydda inn hagemøblene i helga, litt trist at sommeren er over. Nei vi liker ikke høsten, er ikke noe fint. Det er jo bare 50 shades of brunt. Doc har hatt en halvtime i jacuzzien, det gadd faktisk ikke eg. 

Nå er vi i full gang med ny uke igjen, men det var jaggu godt å slappe av etter gammelt, det blir litt for sjeldent! Så hva har du gjort i helga da?

Les mer

]]>
Mat & Helse Mon, 30 Sep 2019 21:21:53 +0200
Ikke min dag i dag!!! https://docogdask.no/index.php/378-ikke-min-dag-i-dag https://docogdask.no/index.php/378-ikke-min-dag-i-dag

Da var vi kommet til en ny checkpoint, ja altså medisinering igjen. Kaller det checkpoint, for i gamle bilspill på Amiga 600 fikk man gjerne mer tid og energi når man passerte en slik. Medisinen min tas hver sjette uke, og dabbet jo litt av på slutten, så det er jo full gass igjen dagen etter eg har fått medisin. I dag hadde eg time kl 13, men det var ikke bare bare å komme seg til denne timen. 

08473000 084E 46D5 A8A3 129AAB1C403C 1024x769 resize

Først var det tid til å ta noen timer på jobb, det er jo greit nok det. Kjøpte meg gårsdagens baguett i kantina, både fordi eg hater matsvinn, samt at de er til halv pris. Vinn vinn tenkte eg. Men så var det jo ei sitronskive på rekene der da, og eg skal helst ikke ha i meg så mye sitrus. Dermed mageknip. Jaja, tenkte eg, får snart ny medisin, så det blir bedre. Etter tre timer på jobb satte eg meg i bilen for å kjøre til Ahus. 

Veien ned gikk jo greit, men da eg skulle parkere var eg så stressa for å ikke rekke blodprøvene som må tas en time før medisin, at eg klarte å sette bilen i R isteden for P, og trilla rett i bilen bak. Ups! Som den gode samaritan eg er, søkte eg opp navn og sendte mld til vedkommende om at h*n kunne kontakte meg. Ikke hørt noe enda, men eg har gjort det eg kan, så resten er ikke opp til meg. 

307398C7 B0E2 47C5 8F0A BA7DD06B0CC5

Så, fortsatt med noen minutter tilgode, løp eg inn på lab’en for å levere noen glass med blod. Der hadde de ikke fått noen rekvisisjon, og eg måtte løpe over veien til den nye IBD avdelingen. Der var de ikke fått opp noen skilting enda. Eg kom nesten sidelengs inn sånn som Kramer i Seinfeld, og bråstoppa for å klø meg litt i hode. Fant ikke noe IBD før ei meget hyggelig dame vinka til meg, hun satt i skranken og klarte å fikse rekvisisjon til blodprøver. Da kunne eg igjen løpe tilbake til lab’en i hovedbygget, så de kunne teste blodet mitt for hva det nå måtte være. Men det skulle ikke være enkelt, først fant de ikke blodåra, så etter litt pirking fikk de fylt ett glass, og de to neste måtte tas fra andre armen. Greit nok, det var jo ikke noen sin feil. 

Nå var eg 20 min på etterskudd, så eg var usikker på om de skulle rekke medisineringen. Etter blodprøver må man vente ca en time til svarene er klare, så eg kjøpte meg ei, hold dere fast, Pepsi Max! Vel på plass på nye avdelingen, fikk eg beskrivelser på hvor eg skulle, og satte meg for å vente. Der kom eg fort inn, og resten gikk egentlig ganske greit for min del. Altså de skal ha litt skryt på Ahus, for selv om det har skjedd noen feil under flyttingen, så var alle flinke og hjelpsomme for å rydde opp i det. Flotte greier!

299F6F5C FFD6 4F86 996F DCC437299E12

På vei hjem stoppa eg for å handle. Nå er Doc borte noen dager på seminar med jobben, hvilket eg tenker å utnytte litt. Veldig mange vet jo nå at han ikke skal ha grandis eller spagetti a la capri i hus, men han har flere ting han ikke vil ha i hus. Kresen gutt han der. Eg har nemlig ikke smakt vanlig «norsk» taco på over fem år! Det vi spiste på Taco Bell i USA kan ikke sammenlignes. Så eg handla inn og kjørte hjem. Lufta først Tassen, og satte deretter i gang med maten. Godt i gang oppdaga eg at det viktigste var glemt, nemlig kryddermix! Tok med Tassen og freste bort på Neskollen, og vel hjemme kunne eg fortsette. Men da oppdaga eg at mer var glemt, ja det er for lenge siden taco her, for nå mangla eg isbergsalat. Det fikk børe eller briste, nå var Dask sulten! Maten smakte vidunderlig, og etterpå har eg faktisk bare sovet ut etter medisineringen. Blir trøtt av den! 

Les mer

]]>
Mat & Helse Wed, 25 Sep 2019 21:09:51 +0200
Litt frustrasjon, og stooor overraskelse på TV!! https://docogdask.no/index.php/377-litt-frustrasjon-og-stooor-overraskelse-pa-tv https://docogdask.no/index.php/377-litt-frustrasjon-og-stooor-overraskelse-pa-tv

I dag har eg egentlig mye rart på hjerte altså, det er jo litt forskjellige tanker en kan gjøre seg i hverdagen. Man lever stort sett et rolig og bedagelig liv på bygda, her kan vi være oss selv, og bare det. Det holder liksom her. Men i et bedagelig bygdeliv er det mye rart en kan oppleve og se da, ja både på jobb, i trafikken, på sosiale media, og så videre. Nå tar vi først frustrasjonen, og så en gladsak på slutten. Akkurat nå er det trafikken som bekymrer meg.

Ja altså nå har eg kjørt veien via Algarheim og Nordkisa daglig til og fra jobb i over fem år, og må si meg ytterst sjokkert over enkelte sjåfører. Ingen buss, splitter nye BMW eller Tesla klarer holde sida si. At de tør! Eg har flere ganger måttet kaste Forden i grøfta for å unngå å smelle, så takk høyere makter for at Forden er en så god offroad bil. Og en ting til, når det er mørkt; hvor mange vet at man SKAL blende ned når man møter fotgjengere og syklister? Du visste ikke det nei? Nå vet du!

Så har vi de som ikke vet at de faktisk møter bil, for de sitter med blikket dypt ned i en skjerm. Så ufattelig mange er mer opptatt av å scrolle på fb enn å se på veien, at de nesten kjører ned både fotgjengere og møtende trafikk. Dette gjelder folk i alle kjøretøykategorier. Både yrkessjåfører og vanlige bilister, og det er skremmende. Har ikke tal på hvor mange ganger eg nesten har blitt meid ned selv. Og som om ikke det var nok, så sitter det faktisk folk og sender meg snap bak rattet daglig. Ikke gjør det, det er overhode ikke kult! Det er ikke noe som er så viktig på veien, at du som sjåfør må filme eller ta bilde for så å sende det til meg. Dette gjelder også ved ulykker, slutt å ta opp tlf for å dokumentere det. Å ha bilde/film av ulykker gjør deg ikke til noe kulere eller bedre person - tvert imot!

8CB96794 27AA 44C9 B8FE 20458CA48715

Dette får dere blant annet se mer av i kveld! Samme gjelder første bilde!

Ja det var all frustrasjonen for i dag! Nå til en litt mer morsom sak. Om du ikke følger med på charterfeber bør du likevel få det med deg i kveld, ja både gårsdagens episide (kl 19.30) og dagens episode (20.30). Vi blir så utrolig overraska at det er både banning, latter og tårer! Det var helt sykt! Og på spørsmålet om vi kommer oss hjem nå som Thomas Cook er konk (ja noen har faktisk spurt om dette), det er alt tatt hånd om. For det første så ble dette heldigvis filma i februar, for det andre så reiste vi med Norwegian. «Thomas Konk» haha! (Bare la inn litt overtrøtt humor helt på tampen)

Les mer

]]>
TV & Underholdning Dask Mon, 23 Sep 2019 22:32:37 +0200
Plenklipper på søndag! https://docogdask.no/index.php/376-plenklipper-pa-sondag https://docogdask.no/index.php/376-plenklipper-pa-sondag

6F417C07 840F 420C AA37 0887E59970F5

Vi kan bare innrømme det med en gang, vi er skikkelig kriminelle! Jepp, vi jobba i hagen i går - på en søndag! Nå som det nærmer seg høsten er det jo litt å forberede ute. Siden vi var borte på et veldedighetsarrangement lørdagen, så vi oss nødt til å utnytte det fine været i går. Vi mota oss opp og gikk på med nebb og klør, nå skulle årets siste finpuss av hagen gjøres - søndag eller ei, for det var jo så gjengrodd at vi vurderte å kjøpe oss Offroad Crocs! Ja det finnes, og de er faktisk på tilbud nå, du kan kjøpe de HER.

4D4D0B86 D050 4F27 BF19 112EDAFB9C2B

Doc starta med hekksaksa og halverte hekken som hadde fått vokse fritt siden sist høst. Det var mye å ta der, men det fine er at man hørte knapt duren fra hekksaga, for naboungene kjørte crossykkel på jorde. Flott det, sunn hobby. Da Doc var ferdig å stusse hekken gikk han videre på andre buskvekster, tok noen rosebusker med motorsag, mens eg raka sammen rundt hekken. 

Doc fortsatte og tok gressklipperen en runde der han ikke hadde kommet til med sitteklipperen, nå skulle jo alt tas. I mens gikk eg løs med kantklipper rundt saloon, ved bålplassen og rundt Blitzen (ja grillen vår). Neida, det var ingen naboer som klagde på dette støyet heller, for de fleste naboene her dreiv selv på i hagene sine. Naboungene kjørte fortsatt crossykkel og ATV på jorde, og borte på skolen var det noen andre unger som spilte fotball. Ikke helt stille de heller. 

 F48465D0 3E1A 4904 B2F9 E1D662EA2D19

Vi fikk rydda opp etter oss og tok en pust i bakken, eller på trappa da, mens vi reflekterte litt over det med støy på søndager. Nå er det jo slik at de aller fleste i dag jobber i hverdager, og gjerne lørdager. Eller så er mange er bortreist eller har andre morsomme ting å drive med på lørdager. Da er det liksom bare søndag igjen til å få gjort noe fornuftig, og når været var så bra som det var i går måtte vi utnytte det. Nå er det i alle fall unnagjort, samtidig som naboene har fått gjort sitt. Det er jo uansett bare godlyder alt sammen, det ble penere her og der, og ungene kosa seg! Men det beste med hele hageryddingen er at vi i dag kunne nyte siste sommergrillingen ute på bålet.

Les mer

]]>
Typisk Oss Mon, 23 Sep 2019 19:34:23 +0200
Tatt på senga for en god sak! https://docogdask.no/index.php/375-tatt-pa-senga-for-en-god-sak https://docogdask.no/index.php/375-tatt-pa-senga-for-en-god-sak

Alle som kjenner oss eller har fulgt oss ei stund vet at vår hjertesak er å kunne glede kreftrammede barn under behandling. Vi har siden 2016, da Doc sykla Birken, støttet Superselma i deres arbeid for nettopp denne saken. Det er så fint å kunne være med å bidra til at barn i en tøff og vond hverdag, skal kunne få noe å glede seg over. Men det er også noen andre som gjør en god jobb for barn som ligger på sykehus, nemlig Sykehusklovnene. De sier at den beste reseptfrie medisinen uten bivirkninger er latter, og det er faktisk helt sant. 

60915B71 B9C0 4625 BE51 6AD3DB83DF11

Ordfører Knut Hvithammer holder tale

Min tidligere nabo Erna Blix har satt i gang et arrangement på Skarnes, hvor både barn og voksne kan møte opp for å gå tur sammen med klovner, da til inntekt for Sykehusklovnene. I år var vi invitert på dette arrangementet, noe vi aldeles ikke kunne si nei til. Dette var jo like spennende for oss som for alle barna, og det eneste vi hadde fått beskjed om at vi skulle gjøre, det var å bli intervjua. Ordfører Knut Hvithammer var også tilstede.

2A8758EC E89A 4407 A069 1D5094E2701C

Foto: Lars Fogelstrand, for Glåmdalen

Fredagen fikk vi litt nerver, det sto nemlig i avisa at vi skulle underholde. Da vi sendte mld til Erna svarte hun at avisa hadde nok bare skrevet feil, så vi tenkte ikke mer på det. Vi møtte opp i går med friskt mot, og hilste pent på folket. Både arrangørene og folkehøgskolen hadde kledd seg som klovner, pluss at den ekte Sykehusklovnen Pytt var der. Erna ropte oss opp for å intervjue oss fremfor alle de oppmøtte, og vi svarte etter beste evne på det hun spurte om. Og så sa hun at siden det sto i avisa at vi skulle opptre, så måtte vi nesten gjøre det da. Oy! Der steg pulsen bittelitt, men det var jo ikke så skummelt det vi skulle gjøre da. Vi fikk utlevert to baller hver i forskjellig vekt og størrelse, som vi skulle sjonglere med, noe vi overhode ikke fikk til! Men men, unga lo og synes det var morsomt, da er vel målet oppnådd. 

Vi ble ikke med på selve turen, men vi kjøpte start nr og kake for å være med å bidra. Og etterhvert som barna kom i mål sto eg og den ekte sykehusklovnen Pytt der og delte ut medaljer, det var jo litt koselig da. Etterpå var det tid for lykkehjul med mange flotte gevinster, og like mange glade vinnere. Og så var det tid for noe av det gøyeste for barna, å kaste kake på en klovn! Du kan tro latteren satt høyt da! 

74C82F87 8FC1 4933 BE7C 9BD316141D4B

Dagens høydepunkt for barna

På forhånd hadde det vært loddsalg, samt det var loddsalg med lykkehjul på stedet, penger for start nr, kake, saft og kaffe, og bidrag fra lokale bedrifter. Dette ble talt opp på slutten av dagen, og da Erna skulle lese opp hvor mye det ble, var det en del blanke øyne å se, for det var ikke noe liten sum. Hele 79 372 kr hadde de klart å samle inn! Helt utrolig flott altså, og fantastisk for oss å kunne være med på dette! Et virkelig flott tiltak av Erna, som vi gjerne er med på flere ganger!

Les mer

]]>
Mat & Helse Typisk Oss Sun, 22 Sep 2019 20:56:30 +0200