Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Er egentlig sommerværet så verst?

Er egentlig sommerværet så verst?

Er egentlig sommerværet så verst?

Da var vi kommet godt ut i sommersesongen her på berget, hvilket kan bety så mangt. For oss betyr det noen turer med vogna, masse is, ferske jordbær, surmelk og kavring, pluss mye mer innen kategorien kos og hygge. Vi begge elsker sommeren, mest fordi det ikke er snø og kaldt, men vi er likevel klar over at vi bor i Norge. Vi vet vi ikke får knallvær hver sommer, vi vet det kan være surt og vått, men vi gjør det beste ut av sesongen likevel. 

Men noe nordmenn er godt kjent for, det er å klage på dette været. Selv i fjor når det norske klima kunne minne mer om Florida, var det klaging. For varmt! Skarp sol! Like svett etter en dusj! Kan ikke trene ute! Osv. Joda, magen min klikker om det blir for varmt, men vet du hva vi gjorde da? Vi spiste is og bada, og det funka. Det var til og med moro også. 

01D4E05F ED17 401A B80A BDAB5F801271

Årets sommer har bydd på litt mer vær. Vi har hatt flere runder med lyn og torden, mye mer regn og vind, men jaggu har vi hatt noen fine dager også. På hagefesten her var det jo helt nydelig, og i Skjåk i helga var det skikkelig bra festivalvær. Og dette regnet som er innimellom, det er kanskje ikke så dumt. Det gjør at skog og utmark ikke brenner som i fjor, det gjør at du kan grille og vanne hagen når det passer deg, og du kan til og med vaske bilen hjemme uten skjenn fra kommunen, og bøndene kan lage mat effektivt til oss. Vinden er jo topp, den tørker opp hagestolen etter regnet, og den holder myggen unna. Småkaldt? Du har vel et pledd? Brun og blid kan du til nøden bli i solarium, eller benytte deg av sola de dagene den faktisk er fremme. 

Eg forstår jo de litt da de som klager, for eneste argumentet man får til motsvar er at «det er jo bare å stikke til syden». Men er det egentlig så lett? Tja økonomisk handler det for de fleste om prioriteringer, det er mulig å spare, men det må jo i så fall gjøres på forhånd. Om man så har spart, har man nok feriedager? Er ikke bare for hvem som helst å stikke fra jobben i Norge. Saken er at alle som enten har bodd hele sitt liv i Norge, eller flyttet til Norge, vet nå etterhvert hvor variert det er, og at vi ikke får gjort noe med det. Det er faktisk bare å ti i still og kle på eller av seg. 

Om ingen ting over hjelper;

«Rain makes corn, corn makes whiskey!»