Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Hvorfor gidder dere???

Hvorfor gidder dere???

Hvorfor gidder dere???

Sykler dere virkelig? Hvorfor sykler dere? Har dere kondis til å å sykle? Er vel el-sykkel? Hvorfor sykle når man har bil? Er det ikke bedre med Jack enn å sykle? Ja dette er noen av spørsmålene vi får hver gang vi deler at vi har sykla, men altså, det er vel spørsmål som fløy ut av egen kjeft før vi selv skaffa sykler. Tenkte nå at vi skulle prøve å besvare disse undrende utsagnene på best mulig måte.

525CD4C5 5268 4209 9574 D4DB45BAB311

Mange har nok fått med seg at Doc begynte å sykle i 2016 for Superselma, da han ble utfordra til å Sykle Birken. Da kasta eg meg rundt og fikk også tak i sykkel, eg hadde vel ikke akkurat vondt av litt mosjon. Vi heiv oss på sykkelen og tråkka pedalene rundt med friskt mot, noe som ikke varte så alt for lenge for min del. Hva hadde eg begitt meg ut på?

Eg ble fort hengende litt etter. Mens Doc sykla lekende lett, ja like lett i oppoverbakke som nedover, måtte eg pesende gå opp de verste bakkene. Eg begynte fort å analysere formen min og sammenligne mot Doc. Han er liten og lett, spretten, med slanke bein, mens eg har null midje hvor navelen nærmest går rett ned i trusekanten. Store lår hvor man må gjennom flere lag cellulitter før man når inn til noen små inneklemte muskler, ja det måtte være grunnen.

Eg ga ikke opp av den grunn, nei det gjorde bare at eg ville sykle mer, så eg fortsatte å sykle med Doc. Og det gikk ikke mange turene før eg også klarte å sykle opp de fæleste bakkene. Det er helt utrolig hvor raskt mestringsfølelsen kommer på en sykkel, og det gir så klart mersmak. Etter hvert satte vi mål om kortere tid på rundene våre, og vi klarte de fleste målene. Bulkelårene mine imponerte, selv om de ikke minka.

D1C9EEC3 AEB7 46CA 979A D12E93302705

Men Doc skulle sykle Birken, og formen min begynte å svikte, det var nok da eg fikk det avgjørende utbruddet av crohns. Doc valgte å ta lenger turer, på over 6 mil, da meldte eg meg ut for å unngå å holde han tilbake. Doc klarte å nå målet sitt og fullførte Birken 2016. Er gutten sin det! Etter det dabba jo syklingen av litt, og vi har nesten ikke sykla siden.

Nå har jo Doc fått ny utfordring, Vasaloppet på sykkel med Superselma, så vi er i gang igjen. Denne gangen var det pustevansker og smerter i bringa som skulle holde meg tilbake, og Doc har igjen fått noen sykkelturer aleine. Men nå vet vi hva som gjør det, så mandagen ble eg med igjen, og da pesinga mi prøvde å sette en stopper for det, dytta eg Ventoline til kjeften og sugde i meg det som var.

E4D5BEDD 2DFA 42EC B32A 52DE681455A0

Mandagens tur på nybegynnerrunden på 11 km ble dermed 3 minutter raskere, og eg sykla opp alle bakkene uten noe store problemer. Ja nå skjønner eg hvorfor de store idrettsutøverne har «astma», Ventoline forbedrer jo prestasjonene betraktelig. Når det ikke er vondt å sykle, og når mestringsfølelsen kommer snikende, da er det faktisk bedre å sykle enn å kjøre bil.

Kondisen kommer seg dag for dag, vi har nå vært røykfrie i nesten et halvt år, og etterhvert som syklinga går lettere blir også vi litt lettere. Helsa blir bedre, vi får mer energi, vi får bedre appetitt, vi får bedre livskvalitet, lårene mine blir forhåpentligvis strammere, alt blir lettere, og eg blir forhåpentligvis tynn igjen. Derfor sykler vi.

2ABB284A 14D9 4A94 8E42 ED106087E668

Trenger du en unnskyldning til å begynne å sykle? Er du redd noen skal stille deg de samme spørsmålene om du sykler? Kjøp deg ei Superselma sykkeldrakt, tråkk i vei, og si du sykler for å støtte en god sak, det får ikke blitt noe annet enn vinn vinn!

Superselma sin butikk HER

Dette bilde sier mer enn 1000 ord. Tommy fremst på Birken 2016, han som starta Superselma da dattera Selma ble rammet av kreft. Her var hun nylig blitt erklært kreftfri, og man kan skimte henne på siden med en plakat som sier «HEIA PAPPA!» 217 ildsjeler sykla for Superselma dette året. Ja det var et rørende øyeblikk!

9E0BB87F 97BC 4517 B839 BF6A617489BB