Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Hvorfor er dette så jæ... vanskelig??

Hvorfor er dette så jæ... vanskelig??

Hvorfor er dette så jæ... vanskelig??

Tirsdags ettermiddag fikk vi beskjeder på både TV, radio og Internett at det var venta store mengder snø. De aller fleste hadde nok fått med seg dette. Likevel oppfører folk seg som om det skulle være verdens største sjokk, ja selv om det faktisk er helt vanlig. Det eg tenker på er «plutselige» snøfall, og ja det er nok plutselig for mange. Men det verste er ikke de som blir livredde for dette, men de som tror de kan overvinne det i en slede av en kassebil. 

 5D6A326F E944 422A B3AD 79D61DF1FDB5

Ja det var helt garantert mange på veiene i går, som over hode ikke burde være i et førersete vinterhalvåret. Noen er så redde for snøen at de selv på bar asfalt legger seg ned i 40 når de hører om snø på radioen, mens andre girer ned og brenner gassen gjennom gulvet for å vise hvor tøff de er. Ingen av delene er smart. Ei sinke kan skape mye stygge forbikjøringer, og en «tøffing» havner lett i grøfta, eller i verste fall i fronten på motgående trafikk. 

Om man da er så redd for snøen at man velger å ta seg ut i 110 sona på E6 i en fart under 40 km/t, enda det er nylig brøyta, da bør man faktisk ikke kjøre bil. For sånne sjåfører burde det være et eget sertifikat som bare tillater kjøring på tørr asfalt på høylys dag. Eg lå selv i fartsgrensa i venstrefeltet på vei til jobb i går, det var bar asfalt i hjulsporene, og det var null problem. 

Største utfordringa på vei til jobben var å komme meg ut på E6 fra E16. Det er to rundkjøringer før E6, og firefeltsvei. Skal du til Oslo ligger du selvsagt til høyre, og nordover ligger du til venstre. Skal du rett frem mot Kløfta trenger du IKKE bytte felt før etter andre rundkjøring, for du som gjør det er til hinder for oss som bare skal rett ut på E6. I går måtte eg stå i kø i 15-20 min nettopp på grunn av sånne som bytter felt for tidlig. Du kommer like fort frem uansett, men det gjør IKKE eg!

Da eg skulle begi meg ut på hjemturen hadde det kommet betraktelig mer snø. De fleste veiene var alt brøyta, så det var ikke store utfordringa å kjøre normalt. På grunn av ulykker på E6 valgte eg bakveien hjem, gadd ikke stå i kø i går gitt. Eg ble liggende i ei lang rekke med biler, som faktisk klarte helt fint å holde fartsgrensa. Men da eg kom til Nordkisa skulle både bilen fremfor meg og eg svinge mot høyre, han før meg fikk svingt av, og siden det er 40 sone der gikk det rolig nok til at eg ikke lå så langt bak. I motgående sto det noen biler som også skulle inn her, men som hadde vikeplikt for oss. 

I det eg dreier på rattet slipper første bil i motgående bremsa og durer inn rett før meg, så eg kasta meg på bremsa og rakk så vidt å slakke ned nok til å ikke treffe han. Og vet du hva idioten gjør så? Blinker i varsellysa til meg... Eg svarte med å blinke langlys samt en finger i frontruta. Og det beste med denne idioten som hadde det så fryktelig travelt? Han lå i 30-40 hele veien til han svinga av.

Ellers gikk turen hjem stort sett greit. Møtte på en og annen luring som lå midt i veien, og da er det ålreit at Forden ikke stopper om eg må en tur i grøfta. Ellers noen flere sinker, og en som så ut til å prøve å kjøre fra meg på en liten strekning som ikke var brøyta. Men altså, så enormt med ulykker det var på veiene i går, så mange sinker, og like mange «tøffinger» uten forståelse for konsekvens. Vi bor i Norge, vi har (på Østlandet i alle fall) opp til 5-6 mnd med snø, når skal folk lære å ta seg frem på dette føret? Hvor vanskelig kan det være?

 

Hold god avstand

Legg fra deg tlf og hold øynene på veien

Ikke kjør som en gris

Vis hensyn

Ikke ta sjanser i kryss

Ikke få panikk med brå bevegelser

Og ikke minst; er du redd for å kjøre på dette føret bør du vurdere å holde deg hjemme.

*bank i bordet så det ikke skjer meg noe på vei hjem i dag*

 

(Bilder lånt fra Dagbladet og TV2)

Dask

Skrevet av : Dask

#Bikerpus
Så enig med deg!
Enkelte skulle ha hatt innført kjøreforbud så fort værmeldinga melder snø! Og enkelte i langtransporten burde bli stoppet på grensa... Maken til kaos!!!
Anette
Håller helt med deg Helena. Kunde icke sagt det bedre selv. Og.. den förbannade.. glaaaane kö. Grrr !!! Fan de burde skaffa seg en hobby. Sinker trafiken så jävlig!!!. Lär og kör og kör forbi ulycker, så går alt så mye bedre.
Klem till dere Helena ?❤

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen