Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Ikke kropp i Norge!

Ikke kropp i Norge!

Ikke kropp i Norge!

Hodepine uten like, nakkesmerter fra helvete, konstant sliten, vondt i kjeften, spiseproblemer, ising. Hva har alt dette til felles? Jo det er smerter og problemer kroppen vår får av kroppsdeler som ikke er kroppsdeler. Nedsatt syn og tannverk. 

Skal du justere synet med briller, linser eller laser er dette noe du må punge ut selv, samme med en tur til tannlegen. Joda man kan få dekket noe av tannlegeregningen, men da må du først legge ut, for deretter å søke om å muligens få noe refundert. Ikke alltid det blir godkjent. 

C633405E 2CE6 4E5F B2B5 1279287B9744

Så da satt vi her da i fjor, en med kraftig tannverk, og en med moderat tannverk og gamle briller i feil styrke. Skulle vi få gjort noe med dette måtte det påberegnes over 10 høvdinger til sammen, ja for kroppsdeler som ikke er kroppsdeler. Brillene mine var vel rundt 6-8 år gamle, har bytta neseputer noen ganger da, men ripene og styrken i glasset er for dyrt å gjøre noe med. 

Feil styrke kan forårsake så mangt; 

 • Problemer med å fokusere
 • Lysfølsomhet
 • Hodepine
 • Anstrengelse
 • Tretthet
 • Slitenhet
 • Spenning i nakke, panne og over eller rundt øynene
 • Følelse av smerte rundt og i øynene
 • Røde øyne
 • Tørre og såre øyne
 • Mysing for å se skarpere
 • Uklart syn

Vel, uklart syn har eg jo, derfor eg trenger briller i utgangspunktet. Men alle de andre punktene har eg også vært innom siste åra. Skulle tro det var smartere om staten sponsa nye briller, enn at eg har oppnådd frikort de tre siste åra? Og som om ikke dette var nok måtte Doc også ha nye briller, og utgiftene til sammen på oss endte på ca 7000 kr for bare briller. 

Samme gjelder tenna. Hvorfor kan man ikke få dette under frikortordningen? For all del, det er jo et supert slankemiddel å ikke ha råd til tannlege, men tror ikke det er bra for helsa i det lange løp. Nå er ikke eg noe superekspert på område, men å gå rundt med en tannverk for lenge kan føre til alvorlig tannråte, dental abscess. Dette sprer seg fort uten behandling, må man da vente til dental abscess har spredd seg til hjernen før det kan tas på frikort?

9FB30A28 A425 4BB7 A265 A18AACB82CC2

Det er uansett jævlig å gå rundt med tannverk. Sjokolade ble en periode bytta ut med Paracet, cola bytta mot colgate munnskyll. Høres kanskje sunt ut, men da kan eg fortelle at brokkoli og vann var like vondt å få i seg. Uansett hva man tygde på, selv når man ikke spiste, kjente man det. Men så lenge tenna ikke er en del av kroppen fikk det bare være ei stund, vi måtte spare litt først. Nå er vi da i gang med tenna, har fått fiksa noe, men må vente med resten pga prisene.

Så til alle politikere som vil ha vår stemme; se nå for faen å forstå at tenner og øyner er en del av kroppen, i denne såkalla velferdsstaten! 

Dask

Skrevet av : Dask

#Bikerpus
http://bikerpus.no
Er så enig med deg! Og på grunn av utgiftene dette medfører så er det mange som i stedet unnlater å gå til både øyelege, noe som medfører at problemene bare blir større... Dette burde vært en selvfølge i Norge, når alt annet vedrørende kroppen dekkes...
Dask
Ja, helt utrolig at det ikke er inkludert...
Sam Natanael
Syn og tenner
Er så enig som man kan bli, derfor foreslår jeg at dere stemmer Helsepartiet neste gang. De vil ha dette inn under egenandelsordni ngen.
Se www.helsepartiet.no ??

Dask
ALLE parti burde jo vært enige om dette..
Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen