Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
EG - EN MORDER?

EG - EN MORDER?

Sommer! Det betyr all mulig slags mat på grillen. Svin, biff, lam, pølser, kylling osv, og det er så godt! Det er helt fantastisk hvor mange muligheter en har på grillen, gjerne noen grønnsaker og tilbehør også. Finnes ikke begrensninger. Bare å fyre opp og marinere alt en finner og la det godgjøre seg over glødende køl. Nam! 

Noen mener dette er barbarisk. Vi er kaldblodige mordere. Tenk å drepe et dyr som bare vil leve og ha kjærlighet, bare for å spise det. Ifølge en del veganere er vi nemlig fæle folk som dreper levende vesener bare for egen nytelse. Eg har fått høre det og lest mange meninger i det siste, og i følge disse menneskene finnes der ikke noen unnskyldning for å spise kjøtt - eller spise er drept individ, som dem sier. 

Men! Når sant skal sies. Eg var på gastroskopi for ei stund siden, og eg har tatt mange rare prøver siste året pga smerter her og der. Og flere spesialister har fortalt meg at kroppen min MÅ ha kjøtt. De næringsstoffene man får i piller og kosttilskudd vil ikke kroppen min ta opp, det blir oppfatta som falsk næring. Eg blir syk om eg ikke spiser kjøtt. Siste spesialist eg var hos ba meg om aldri å bli veganer. 

Derfor lurer eg, er eg en kaldblodig morder? Eller følger eg bare næringskjeden slik evolusjon og utvikling har forma meg? Er det synd på dyr som må dø for at eg skal få mat? Eller skal eg lide for å la vær å spise den maten som er beregna på oss mennesker?

Ja det er mange dyr som lider i verden, og som oppvokst bonde vet eg hvor ekstremt strengt det er med dyrehold i Norge. Norske bønder må faktisk bygge om fjøs så fort det kommer nye restriksjoner for å oppnå kravene til både høyde, romslighet og komfort for dyrene. Storfe skal også ha minimum 8 uker ute på beite, og eg vet mange får mye mer utetid og mosjon enn dette. I Sverige prøver dem å bli kvitt denne regelen, mens i Danmark finnes der ikke per dags dato noe slik regel. Dette er bare ett av mange eksempler på hvor mye bedre dyr har det i Norge enn ellers i Europa, og derfor kjøper eg konsekvent norsk kjøtt. 

Eg kan ikke si eg føler meg særlig barbarisk og fæl når eg spiser kjøtt, for hva er da ulven, løva, tigeren og alle andre kjøttetere? Dem river ihjel bytte sitt og begynner gjerne å spise på det mens det enda har puls. Eg spiser norsk kjøtt fra hovedsakelig gode norske bønder, som behandler dyra pent helt frem til de leveres for en human avliving. Derfor vil eg avslutte dette innlegget med å si; TAKK FOR MATEN KJÆRE NORSKE BØNDER, EG TRENGER DERE!

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen