Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
FULL SALOON MIDT I UKA

FULL SALOON MIDT I UKA

De fleste har vel fått med seg og vi liker countrymusikk nå, og da hører jo "rekkjetråkking" til, altså line dance. "Hillbilly dancers" med DanseLise i spissen er bestilt til hagefesten 17. juni (utsolgt), med et stilig show! Nå som det nærmer seg fest er det jo greit å øve mest mulig. Siden dem ikke hadde øvingslokale onsdag, tilbudte Doc gjengen å danse i saloonen i garasjen (ja vi har jo saloon der også). Det ble fort litt trangt med mange dansere, så musikken ble skrudd opp slik at danserne kunne bruke gardsplassen. Og ja det ble noen nysgjerrige blikk fra passerende biler. 

   

Dette fikk vi jo så klart se på, så nå gleder vi oss enda mer til hagefest. Det blir hopp og spark, tramp og klapp, og mye god musikk til. En stilig koreografi med litt diverse moves lagt inn, og både damer og menn er med. Mer kan vi selvsagt ikke røpe før festen. Showet vil være litt før Hilljacks går på scenen, men det er meget mulig noen av dem danser litt til konserten etterpå også, og da er det selvsagt bare å slenge seg med. 

Men for de som ikke vet, hva er line dance?

Line dance er rett og slett en form for dans som foregår med en gruppe mennesker. Deltakerne stiller opp på rekker og gjør de samme bevegelsene synkronisert. Dansen foregår uten partner, side om side, vender mot samme retning i linjer eller rader. Hver dans består av en rekke trinn/takter som gjentas gjennom hele musikken. Selv om de fleste musikksjangere kan brukes, er det tøffest og mest vanlig til countrymusikk. Hver dans går mot et antall vegger, det er altså retningen danserne har fjeset. Det kan danses enveggs, toveggs eller fireveggs, og er hvor mange retninger danserne snur seg til i løpet av en dans. 

Hvor stammer det fra?

Hvor line dance stammer fra har det vært mange meninger om, men hovedsakelig starta det rundt 1860-1900 tallet. Det de fleste eksperter mener, er at det stammer fra cowboyer og gruvedrift, men har fått innflytelse fra de mange emigrantenes forskjellige folkedans. Det var både den franske cajun, den tyske "clogdancing", polka og mange flere typer folkedans. Det kan altså ha starta med en blanding av Nord-Amerikansk square dance og europeisk folkedans med leikarring/ringdans.

Tush Push, Electric Slide og Cowboy Boogie er alle enkle danser som mange starter med å lære seg. Alle disse tre dansene stammer fra 70 tallet, mens den eldste line dancen eg vet om er The Madison med koreografi skrevet i 1957.

Finn deg gjerne en line dance klubb i nærheten og bli med, for dette er en artig form for aerobic. Og du kan vise ferdighetene på hver fest etterpå, noe som ofte slår bedre an enn oppbrukte partytriks. Det er ikke noe å stusse på, for dette er skikkelig gøy. 


Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen