Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Lenge i samme jobb?

Lenge i samme jobb?

Lenge i samme jobb?

Kvinner i Norge holder gjennomsnittlig ut i en jobb i 3,1 år, og menn i 4,2 år (kilde forskning.no). Det er altså ganske ofte at mange velger å bytte jobb. Hvor ofte har du bytta jobb, og hvor mange forskjellige arbeidsgivere har du hatt? Eg har faktisk ikke tellingen, men eg har diverse på CV’en fra eg var ca 13 år gammel. Har hatt flere sommerjobber, vært leksehjelp, jobba innen renhold, stått i flere kantiner, på flere butikker, osv. Lista mi er lang.

5E093E7F 902C 42F6 A98B 21FC9D010931

Denne kranen kjørte eg, med 12 tonn smelta jern på 1480 grader!

Etter hvert fikk eg jobb på et Rolls Royce smelteverk. Ble der i ca tre år, men slutta der da eg fikk et bra jobbtilbud i Årdal i indre Sogn. Der sleit eg litt, for eg bodde i Lærdal, som bare er et veikryss, gørrkjedelig. Fikk jo ikke den stillingen eg hadde blitt lova heller, så arbeidstida ble uoverkommelig, og eg sa opp og flytta hjem. Da eg for over 10 år siden tok steget over fjellet var mye av grunnen at eg var arbeidsledig. Eg hadde vært en kasteball av en potet mellom flere vikarbyrå en stund, hvor eg steppa inn her og der når folk var syke. Ville jo noe mer med livet, eg ville ha fast jobb så eg kunne begynne å etablere meg, da var eg 24 år. 

9E1AA656 D88C 44FF B67A 82042028035B

Det var jo litt artig å jobbe på Rolls Royce også da.

På Østlandet fortsatte det hos noen andre vikarbyrå, men eg holdt øyne og ører åpne for mulige stillinger. Så fikk eg høre at det skulle bygges et nytt lager her, og eg klarte å få tak i tlf nr til han som skulle være lagersjef. Eg ringte og presenterte meg høflig, og sa «Eg har fått med meg at det bygges et nytt lager for Ahlsell, og at dere trenger mange nyansatte. Dere trenger hovedsakelig truckførere og noen kranførere, derfor skal eg ha jobb hos dere. Eg har alle sertifikater som trengs pluss flere, har kursing innen førstehjelp, datakort, hjertestarter, og i tillegg liftsertifikat. Når kan eg starte?» Tror han i andre enden ble litt satt ut, men han likte engasjementet mitt og ba meg kontakte et bestemt vikarbyrå. 

1E44B661 C959 4E1F A78A 7C0B89A60027

Ahlsell!

Det gjorde eg. Reiste til det vikarbyrået, lå min CV pent på bordet og sa at eg skal ha jobb på Ahlsell. De skulle ikke ansette akkurat med en gang, så eg krevde å få en midlertidig jobb, og være den første til å bli kontakta når det åpna på Ahlsell. Dette fiksa de for ni år siden, og siden har eg jobba på hovedlageret til Ahlsell. De tre første årene som leder på uteavdelingen, og siden på gølvet inne. Må si eg trives bedre inne og uten ansvar akkurat nå, det er ikke så kaldt her, og man blir ikke like sliten uten ansvar. At eg skulle holde ut så lenge på ett sted hadde eg ikke trodd, men eg trives her, mange gode kolleger, og tildels varierte arbeidsdager gjør at det er helt greit å reise på jobb om morgenen. I disse dager har eg faktisk klart å være i samme jobben i 9 år, og eg tenker å bli hos Ahlsell.

Hvor lenge har du vært i samme jobb? Trives du? Tenker du å bytte jobb i nærmeste fremtid?

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen