Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
IKKE SPIS DETTE - om du er på slanker'n

IKKE SPIS DETTE - om du er på slanker'n

Det er ingen hemmelighet at alt blir bedre med BACON, men da bør det også nevnes at alt med bacon blir enda bedre med CHEDDAR ost. Det fine med kjøttdeig er at det kan brukes til så utrolig mye mer enn pizza og gryterett, så når man da setter sammen de tre ingrediensene med nesten hvilken som helst annen mat har man utallige muligheter. Dette er ingen slankekost, heller høykarbodiett, men stramt mageskinn er i allefall garantert. Eg har derfor valgt ut en av våre favoritter som er enkel og rask å lage, men husk å ha god tid til steikingen :)

Av ingredienser trenger du

1 pk Mac&Cheese (og litt melk og margarin)

4 sneier cheddar ost

2 pk bacon i lange skiver

400 g kjøttdeig

Fremgangsmåte

Kok opp makaronien som anvist på pakken, ha i en desj melk (helst H-melk pga smak) og en god kladd margarin. Rør dette godt inn til margarinen har smelta, og ha så i posen med cheddarpulveret. Rør til alt er blanda.

Sett steikeovnen på 150'C. Fordel baconet på langpanne, husk å overlappe litt. Kjøttdeigen fordeler du for hånd over nedre halvdel av baconet. Trykk det så flatt som mulig, husk at det skal rulles til ei pølse til slutt. Har du bacon til overs legger du det sammen med kjøttdeigen. Så legger du et tynt lag med Mac&Cheese ca midt på så det dekker halvparten av kjøttdeigen og litt av det baconet uten kjøttdeig, dette for å lettere rulle etterpå. Det siste vi har på her er cheddar, det er bare å legge langs midten. Om du vil ha noe BBQ saus eller krydder innimellom lagene er dette valgfritt.

Da er det bare å rulle dette sammen etter beste evne. Baconet kan festes med spagetti, så slipper du å plukke ut tannpirkere etterpå. Stikk spagettien så langt inn at bare noen millimeter står på utsida, da merker du de ikke når du spiser. Gå til slutt berserk med krydder og grillsaus eller marinade før du setter det i ovnen. Det anbefales å stå i ca 60-90 min, alt etter om du vil ha det rått, medium eller godt stekt. Dette kan også steikes i UDS, da på 100-120'C i 2-3 timer :)


I mellomtida kan du jo rydde, vaske baconfett og kjøttdeigrester av henda, ta en blås på trappa,  vaske klær, støvsuge, eller hva du enn gidder. Siden eg bare brukte ca halvparten av Mac&Chees'n valgte eg å spise resten av den før eg lufta bikkja hos naboen. Det fine med å lufte han der er at eg slipper å anstrenge meg, han sliter seg ut på å snuse i rumpa til bikkjene der :) Du har med andre ord meget god til før denne er ferdig stekt.

       

Tilbereding og tilbehør

Siden det både er kjøtt og pasta her holder det lenge med en god potetsalat som tilbehør, og her ser dere forresten en spagettibit som ikke ble dytta langt nok inn. Ja den satt seg i tanna.. Men ellers ser det jo fortreffelig ut i vårsola på kjøkkenbordet da. Bånn appetitt :)

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen