Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Dette lærte vi av Sørstatene!

Dette lærte vi av Sørstatene!

Dette lærte vi av Sørstatene!

Jada vi har snakka om dette før, men det var så artig at det er verdt mer prat! Vi snakker selvsagt om turen vi var på for fire år siden, bryllupsreisa vår i USA. 

Det var nok den fineste ferien vi noensinne har hatt begge to, tre ukers roadtrip i sørstatene hvor nesten ikke noe var planlagt. Jaggu fikk vi se mye rart, og jaggu ble vi kjent med mange artige mennesker. En steinrik indianerfamilie med svær ranch i Oklahoma, hvor alle familiemedlemmene hadde hver sin big dooley med svingskive på planet. Noen ungdommer i Texas som bokstavlig talt drakk oss under bordet. Ekte cowboyer til hest, en uteligger som bare ønska oss god dag, en hest som het Doc, ekte hardtarbeidende rednecks, og mye andre interessante mennesker. 

B26995D2 DE9C 4129 88DB 92C98E049FCA

Vi lærte utrolig mye på den turen, vi fikk se alt fra baksiden av medaljen, til flotte overdådige turistattraksjoner. Vi fikk se på nært hold hvordan rednecks lever og jobber for å forsørge både familie, venner og gjerne naboer. Det er samarbeid på kryss av både etternavn, bakgrunn og yrke, og alle bidrar på sin måte. 

 686DA026 0AE2 45DA B996 0B6661616598

Vi så også trailerparker, og de er som på TV, folk drikker stort sett hele tida, og det er dårlig stelt. Der er de gjerne ikke så nøye med når de dusja sist, eller hvor de sover etter ei hard fylla. Det er ofte denne gjengen man ser når man googler «people of Walmart». Ja disse folka går lett på butikken iført pysjen, eller en alt for liten bikini som egentlig hadde gjort ferdig jobben sin på 80 tallet. De er ikke nøye på det, men de er da stort sett hyggelige.

42E3BFA3 128F 4DD1 BFFA 73DC1654D3C1

Eg har vært flere ganger i USA, tidligere i Florida på typiske turiststeder og i Tennessee hos ei venninne, så den bryllupsreisa gjennom flere stater og samfunn var noe annerledes. Her i potetlandet Norge har vi vare aquevit og ostehøvel å skryte av, likevel sitter vi på vårt høye strå og tenker bare på oss selv. Ja både i trafikken og ute blant folk. Vi opplevde å havne i verste rush i Dallas, 6 felt hver vei, vi lå helt til venstre og skulle ta av til høyre bare 500 m lenger fremme. Vi så for oss at vi bare kunne drite i det, men slo da på blinklyset i god tro. Veien åpna seg som Moses delte Rødehavet, de andre bilistene stoppa helt opp i alle de 5 feltene til høyre for å slippe oss inn. Ser ikke det skje i Norge akkurat. Og når man møter på noen i USA spør de «How are you?» og smiler, møter man folk i Norge ser de surt ned i håp om å få være overlegen i fred. 

FE75A2D9 0862 4EA9 8F84 DCC0ACCF9374

Vi lærte hvor utrolig mye bedre dagen blir når man er bittelitt hyggelig mot andre, og om man tenker litt på at det også er andre mennesker enn oss og våre på denne planeten. Det skal så lite til å være hyggelig, men det gjør dagen så utrolig mye bedre både for deg selv og den du er hyggelig mot. Og en ting til, til alle som maser om miljøet, i Oklahoma får man inntil 1500 dollar (ca 13 000 kr) i bot for å kaste søppel i naturen/på gata. Vil tro det har større virkning enn bomstasjonene vi har her...!

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen