Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Har ikke vært ærlig om silikon...!

Har ikke vært ærlig om silikon...!

Har ikke vært ærlig om silikon...!

Alle som kjenner oss vet at vi driter i kroppspresset, at vi ikke gidder å fikse på noe som er uvesentlig for helsa. Eg har alltid svart nei når folk har spurt meg om silikon og botox og alt det der, for det er jo ikke noe som kunne falt meg inn å putte under huden. Men har eg egentlig vært helt ærlig da?

Altså nå skal eg prøve å forklare dette her en gang for alle. Det kan være tabu for ganske mange, og det er få personer som vet om dette. Om det er flaut? Tja, ikke noe eg personlig bryr meg mye om, men har tidligere tenkt at dette trenger ikke offentligheten vite. Nå driter eg i det og forteller det rett ut her!

Det gjelder et problem eg har slitt med i mange år, og det er mest sannsynlig ett av symptomene ved å ha crohns. Det er utrolig mange som har det, faktisk over en tredjedel av Norges befolkning, men svært få tør å snakke om det. Det eg nå snakker om er åreknuter i endetarm, mest kjent som hemoroider. Alle kan få det, og det kommer om man kniper igjen når man må på do, ved både forstoppelse og diaré, og kan fort komme om man sitter mye, f.eks om man har kontorjobb. 

Eg har operert flere ganger, men pga crohns er det høy risiko for at det kommer tilbake. Det er også flere grader av dette. Noen merker gjerne ikke at de har hemoroider, mens andre har så store smerter at de ikke kan sitte normalt. Eg har vært gjennom de fleste gradene av dette, og har derfor fått prøve flere metoder på operasjonssalen. Den mest effektive er så klart den gode gamle skalpellen, men den er også desidert vondest i ettertid. 

Men hva når det ikke passer å operere? Like før bryllupet vårt i 2015 begynte eg igjen å merke smertene. Eg var stressa med se siste forberedelsene, kunne jo ikke løfte noe tungt eller sitte meg ned uten at det gjorde vondt. Gjennom helseforsikringen på jobb fikk eg time på sykehus veldig fort, og de ville helst operere med en gang. Men da eg fortalte at eg skulle gifte meg to uker seinere ble vi enige om at eg operasjon ikke var lurt. Legen kom da med et forslag om alternativ behandling for å lindre smertene i ca 6 uker. 

Det hørtes jo vel og bra ut, for da kunne eg jo rekke bryllupsreisa også før operasjonen! Takka pent ja før eg skjønte hva det var snakk om, og fikk lettere sjokk når legen forklarte nærmere. Han måtte altså sette tre sprøyter med silikon rett i lukkemuskelen, ja altså fiseringen på godt norsk. La det briste eller bære, tenkte eg og snudde ræva til. Dermed fikk eg silikon i ræva og smertene forsvant med en gang!

8A6AF968 CDDC 41D6 A84B 6940A26D55FA

Bakdelen ved dette (ja alt har jo en bakdel, til og med silikon i ræva) var jo at lukkemuskelen ble svekka. Kjente eg trangen måtte eg slippe alt eg hadde i hendene og løpe mot nærmeste dass. Så den som kom for seint i eget bryllup pga trangen nærma seg, jo det var meg, eg satt på dass mens Nes Kirkeruiner var fylt med spente gjester. Omsider kom vi da på plass, forloveren min og eg, og fikk da vite at Doc også var for sein fordi han var bokstavlig talt dritnervøs selv! Vi ble da gift likevel, og dassen? Den krangler vi om i gode og onde dager...

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen