Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Åpent brev til ungdom, lærere og foreldre om streik

Åpent brev til ungdom, lærere og foreldre om streik

Åpent brev til ungdom, lærere og foreldre om streik

Nå regner eg med de fleste har hørt om og fått med seg at ungdom i store deler av verden streiker for miljøet. Ja, trenden har så klart kommet til Norge også, og 22. mars sto norsk ungdom og demonstrerte for at nå må noe skje. Helt flott med engasjement, og all ære til de ungdommene som faktisk mener det de streiker for. Det ble jo sterkt ytra under demonstrasjonen at «Nå må staten reagere, de har ikke gjort noen ting for miljøet!» Men er dette egentlig sant? 

I Norge starta vi med pant alt i 1902! Vi betaler bompenger, rushavgift og pggdekkgebyr i byer med mye trafikk. Elbileiere har fordeler i trafikken. Oslo bygger ned bilveinettet. Rentbrennende vedovn. Parafinovn skal bort.

Hvor mye kan staten egentlig gjøre? Det er VI selv som må begynne å gjøre noe! Og med det inkluderer eg streikende ungdom. Etter demonstrasjonen fikk flere byer en stor jobb med opprydning, det lå både søppel og plakater slengt rundt i etterkant. Noe som vitner mot at flere av disse ungdommene faktisk ikke bryr seg. 

Det har også blitt foreslått skolestreik hver fredag frem til det skjer noe, og ja eg skjønner de som vil ha endringer og mener det fra hjerterota. Men er det nok å bare streike? Eg har satt opp ei liste med ideer til tiltak streikende ungdom kan bedrive denne «fridagen» med:

Byttedag hvor de bytter klær i stedet for å kjøpe nytt

Bytte ut kjøtt med kortreist mat hele den dagen

Reise ut og plukke søppel både i by og natur, og ikke minst, ta med seg hjem eget søppel etter demonstrasjon

Ta med vann fra springen i stedet for å kjøpe

Ha med matpakke i matboks i stedet for å kjøpe lunsj i engangsbeholder

Gå eller sykle til en evt demonstrasjon

Plukke tomflasker og pante de

Fikse ting som er ødelagt, så varer det lenger

Dyrke egne grønnsaker 

Bygge insektshotell

Denne lista burde skoler implementere for elever som streiker for miljøet, for det hjelper lite å reise til byen å demonstrere når man ikke gjør noe selv, og plakater og søppel havner på bakken etterpå. Og denne lista gjelder også oss voksne, vi kan også bli mye flinkere uten å bli helt hippie. Det handler helt enkelt om at alle kan gjøre litt, og alt hjelper.

 

Om du synes dette har et snev av fornuft, må du gjerne dele det. 

Dask

Skrevet av : Dask

Olav Kolås
OBS
OBS OBS. Kjøtt kan også vere kortreist mat. Takk ellers for litt "motvekt" til eit veldigt "rett tenkande" samfunn?
Dask
Takk for innspill! Kortreist mat er jo uansett best :)
Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen