Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Kompleksene holdt meg tilbake

Kompleksene holdt meg tilbake

Kompleksene holdt meg tilbake

De aller fleste mennesker har kroppslige skavanker, det er mer normalt å ikke være symmetrisk eller proporsjonert rett, enn å være det. Det kan være alt mellom føtter og hårfeste folk får komplekser på. Forskjellige eller for små pupper, cellulitter, skeive fingre, klumpete knær, for stor eller for lita ræv, valker osv. Tror ikke det finnes noe ende på lista over ting man kan ha komplekser over, for i bloggverden leser man stadig om nye skavanker. 

Men er det egentlig skavanker? Eller er det nettopp det som gjør deg til akkurat deg? Det du hater ved deg selv kan faktisk være sjarmerende og til og med sexy for andre. Jada, du har hørt dette tusen ganger før, men nå skal eg fortelle en historie du ikke har hørt!

Alt i barnehagealder begynte eg å legge merke til forskjeller. Noen hadde fint hår og noen var tynnere enn meg, men en sommerdag «tantene» hadde satt ut ei bøtte med van å plaske i, så eg det som skulle følge meg i mange år. De våte fotavtrykkene mine var så annerledes enn alle de andre sine. Plattfot. Det hørtes jo ikke moro eller pent ut, og det var ikke noe media eller blogger som hadde påvirka 6 år gamle meg. 

467ACF8D 4D6D 40E5 BB5C F48DAB2F15D7

På vei til Vinstra 2009

Etterhvert som eg ble eldre ble det mer synlig i sko. Eg kunne ikke gå i sandaler, småsko eller ballerinasko, da ble det jo ikke noe pent. Dermed ble slippers mine sommersko i mange år, de skulle jo ikke være pene likevel. Og da eg var rundt 15 ruva eg alt 170 cm over bakken, og vekta viste ca 55 kg. Noen kalte meg stilken fordi eg var så tynn, likevel kunne min første kjæreste fortelle meg at eg hadde «bulker» fra knærne til over ræva, altså cellulitter. 

Ja det er jo en selvfølge at plattfot og så tydelige cellulitter (enda så tynn) hadde mye å si i puberteten. Korte shorts og skjørt ble ALDRI brukt, og eg brukte mye støvletter og boots for å skjule plattfoten. Det at eg tenkte så mye på dette satte jo begrensninger for livskvaliteten min, selv om det bare var eg som var helt tullete. Men eg vurderte likevel aldri å operere og fikse noe, så svak nekta eg å være. 

CA292914 2075 42EC 9622 B864075E1744

Les teksten på T-skjorta mi! (Seljord 2009)

Litt seinere igjen, kanskje i midten av 20 årene, begynte eg å snu tankegangen. Det var jo så mye kule sommerklær, og det fantes jo ikke noe annet enn hotpants i butikkene. På countryfestival hadde eg tidligere sett damer gå i hotpants og chaps, og eg bestemte meg for å gjøre det samme. Vet dere hva som skjedde? Ikke en dritt. Eg overlevde. Fikk til og med komplimenter for kult antrekk, enda eg sto på bordet og dansa så alle kunne se lårene mine!

Da først gikk det opp for meg, på Vinstra i 2009, at alt dette var bare i mitt hode. Joda, cellulittene og plattfoten er der enda, men ikke tankene om det, for folk bryr seg faktisk fint lite om det. Etter det begynte eg å gi mer og mer faen, kledde meg i akkurat det eg ville uten å ofre en tanke til verken føtter eller lår. Da først fikk eg full livskvalitet, og eg koser meg. Og trimme, det gjør eg bare for helsa sin del! 

F99D9875 9786 41A9 ABE4 787BE3AE62A0

Denne shortsen skal eg løpe i til sommeren, driter i om den er kort, den er kul!

Du finner den HER.

-

Klarer du å gi litt mer faen? Eg lover du vil få det så mye bedre etterpå! 

B86A901A 2C6B 4E65 BD33 635307A75496

Her følte eg meg jo flott da! Fotograf: Jeanette Nyberg år 2013

Dask

Skrevet av : Dask

Anne Rype
Plattfot her også?Ingen sexy høye hæler hos meg men derimot gode sko er viktigere?Har aldri sett en cellulitt på deg jeg Helene.Vær stolt av deg selv med eller uten celluitt???
Dask
Sant, det skal være praktisk og komfortabelt ;) Cellulittene mine ble bemerka på treningsstudio for et par år siden. Tre menn sto bak meg og peika og lo fordi det var synlig gjennom tights’n. Ble slått litt tilbake da, men det gikk heldigvis ikke lang tid før eg ga blaffen i de ;) Vet eg har de, men de er MINE, og eg lever lykkelig med de :D
Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen