På tur med sykemelding i baklomma

I sommer har eg fått noen skeive blikk og bemerkninger på at vi har funnet på ting når eg har vært sykemeldt. Vel, skal eg gå rett på sak kanskje? Jepp, eg er ikke dau, men har en kronisk sykdom. Og nei, eg trenger ikke ligge under dyna hjemme hele tida selv om eg ikke jobber mer enn 50%. 

Sjarmen med morbus crohns er at man har betennelser som kommer og går, og flytter på seg i hele fordøyelsen. Det kan ramme alt fra kyssetrut til fisering. Hvor i fordøyelsen og hvor stort utbrudd det er av betennelse varierer konstant. Noen ganger merker eg bare blemmer i kjeften, mens i andre perioder klarer eg ikke å spise fordi spiserøret oppfører seg som en gravid orangutang. Mens mesteparten av tiden oppfører magen seg som om eg har omgangssyke, med både kontinuerlig mageknip og dassløping. 

Eg har ikke feber, og dette er ikke smittsomt, så det er ingen grunn til å slutte å leve. Greit mageknipen gjør meg utrolig sliten til tider, da hjelper det bare å slappe av. Så til dere som mener eg er for syk til å leve når eg går 50% sykemeldt; eg tilpasser livet mitt daglig ut fra hvordan helsa er når eg våkner om morgenen. 

I år har eg faktisk bare vært på TRE rednecktreff, og i tillegg har eg takka nei til utallige invitasjoner til fest. Det eneste folk ser er at vi har dratt på camping eller på hytta, og folk mener eg ikke bør gjøre dette når eg er 50% sykemeldt. Det folk ikke ser, er at I STEDET FOR fest og fyll har vi reist på camping og på hytta i helgene nettopp for å kunne kose oss uten at det skal knekke helsa fullstendig. Både på hytta og på camping har vi dass og seng innen kort rekkevidde, om eg blir dårlig eller sliten er alt tilrettelagt. 

Kort oppsummert har vi faktisk ofra veldig mye pga helsa mi, og alle som har ett eller annet å mene om hvordan vi lever og prøver å gjøre det beste av min situasjon, burde kanskje feie litt for sin egen dør.

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen