Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
FØRSTEMANN PÅ ULYKKESSTED!

FØRSTEMANN PÅ ULYKKESSTED!

Nå har vi akkurat kjørt videre etter å ha blitt stående ei stund ved ei bilulykke. Av hensyn til fører og førers familie har vi ikke tatt noen bilder, og vi utelater hvor ulykkesstedet er. Det var en bil som hadde kjørt rett i ei brusøyle på en refuge i veien, så hele fronten var smadra. Det røyk greit av bilen, og på avstand var det vanskelig å bedømme skadeomfanget. 

(Illustrasjonsfoto)

Bilen fremfor oss stoppa opp litt på avstand, så ut som føreren ikke turde gjøre noe. Vi kom oss forbi den og bort til ulykkesstedet. Doc begynte å prate med fører av ulykkesbilen og fikk gitt førstehjelp på stedet, mens eg ringte 112 og dirigerte trafikken. Føreren var i live og responderte på samtalen, men hadde mye vondt. Det som røyk fra panseret var heldigvis bare damp. 

Flere biler stoppa for å bidra, og to av personene var sykepleiere, så de overtok kontakten med den skadede. Ca 10-15 min etterpå så vi blålysa, da kom en ambulanse, to politibiler og to brannbiler. De fikk raskt kontroll på stedet, og noen av oss som var der ga infoen vi hadde. 

Men! Den glanekøen som oppstår av noe sånt, den er helt ekstrem. Før nødetatene var på stedet var det god plass til å passere, vi hadde en person som sto og vinka forbi, men likevel måtte folk nesten stoppe for å glane. Og mange av de som kom kjørende, både før og etter nødetatene var på plass, tok bilder og filma det hele. Er det blitt så sykt viktig å være førstemann til å fortelle noe, at det går på helsa løs? Hvor er det blitt av respekten? 

Ser du ei ulykke og det er nok folk på stedet, kjør videre uten å ta bilder og video!

Politiets Twitter mld om saken

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen