Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Ikke Vinstra på oss!

Ikke Vinstra på oss!

(Første året sammen på Vinstra)

Siden 1999 har Doc drevet å reist på countryfestivalen på Vinstra, og siden 2003 har eg vært der. Siden 2014 har vi reist sammen. Vi har mange morsomme minner derfra, både hver for oss og sammen. Det var her Doc var på scenen og fridde til meg i 2014, ja fordi ingen av oss huska første frieriet da.

(Bilde fra like etter frieriet fra Doc i 2014)

Innsjekken for årets festival på Vinstra åpna vel litt ut på formiddagen i dag, og de fleste foregående år har vi vært blant de første i nettopp denne køen. Ikke i år. Nå sitter vi faktisk henslengt i hver vår ende i sofaen her, totalt uten planer om å reise opp dit. Vinstra (og festivalen på Seljord for den del) har mista sin sjarm, det er to ganske like festivaler med mye av samme musikken og opplegget. 

Det finnes flere grunner til at vi ikke gidder Vinstra mer, og en av grunnene er at det ikke lenger føles som en countryfestival. Det kan bytte navn til musikkfestival, for det er ikke mye som minner om ekte country der. Det er mange dyktige band og artister, men da i helt andre sjangere. 

En av artistene vi har sett der er jo Kurt Nielsen, altså en steike flink artist. Han har jo egentlig mye fin country, men når han valgte å breke Shes so high på en countryfestival, da forlot vi område. Ellers er det for mye vassendgutane, de har gått litt ut på dato og er mer danseband enn country. Hellbillies har også tapt seg stort. De siste årene har dem jo nesten bare spilt sin nye visemusikk der, hva er poenget med det? De var mye bedre og mer livlige før. Ellers gjør dem jo som mange andre norske band, skrur volumet til bristepunktet så man ikke hører hva dem synger. 

Det har flere år vært flaut å stå ved hovedscenen på Vinstra. Når et av disse norske rølpebanda er på, er tribune og dansegulv stapp fullt av overstadig berusa folk som hopper og skriker. Så når det da kommer en stor amerikansk artist på, som virkelig kan country, da er tribune og dansegulv nesten tomt. Fordi folk ikke har peiling på country. 

(Her ser vi hvor god plass det var på Aron Tippin i 2010! Det er forresten Doc som sto rett fremfor meg her, så vi møttes faktisk for 8 år siden!)

På campen har stemningen vært stort sett grei, bortsett fra at det er alt for slepphendt med hva som er tillatt. Drita fulle folk spyr og herjer uten at noen følger med, vi har sett folk måttet ta seg av naboene sine fordi det ikke er vakter å se på campen. Og dette med å spille musikk for egen tomt er bare tull, folk stiller opp med store høyttalere og spiller alle andre sjangere enn country. Det å våkne kl 05.30 til 28 forskjellige sanger hvor ingen er country, skal faktisk ikke være en del av en countryfestival. 

Nei dette har vi sett oss lei av, så vi kommer dessverre ikke tilbake til Vinstra. Vi har funnet en annen festival med bedre musikk og noe strengere regler, så vi kan kose oss uten for mye rølp. HER kan du lese om hvor vi kommer til å reise heretter. Hva er din favoritt festival?

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen