Countryfestivalen Skjåk 2018

Første etappe av ferien er vel overstått, og det var innmari godt å komme tilbake på jobben. Det skal vel nevnes at det ble bare halv dag i dag pga et lite sykehusbesøk først da, kan være greit å ta noen prøver og sjekke opp etter en sånn ferie. Ja eg sier en sånn ferie fordi vi har gjort ganske mye på disse to ukene, du har kanskje lagt merke til at eg har vært for opptatt eller sliten for å blogge.

Det starta jo med hagefesten forrige helg, det ble en braksuksess med en ganske fin innsamling til Superselma. Det tar faktisk på å organisere en festival med over 300 mennesker som skal høre på to store liveband, og ellers skal kose seg i fire dager, men det var så absolutt verdt det.

Da denne helga var over tok vi oss noen avslappende dager på camping med familie, målet var å hente oss inn igjen, for ferden gikk videre til Skjåk torsdagen, da var det nemlig countryfestival i Skjåk. Denne festivalen har vi ikke prøvd før, men vi kjenner dem som driver den og flere som pleier å være der, og da etter å ha prata litt om det ble det sånn denne gangen. 

Skjåk ja. Dette er uten tvil den desidert beste festivalen vi har vært på, ja til og med bedre enn CMA i Nashville! Det er et veldig bra utvalg av god country som man kan danse til, og litt mer seriøst opplegg enn flere av disse rølpefestivalene rundt om i landet. Plassen er gjennomført stilfull, alt harmonerer både i stil, mat, stemning, musikk, osv. Alle som jobber der er skikkelig vennlige og hjelpsomme, selgerne i bodene er smilende hele tida, og flere av artistene gidder faktisk å prate med publikum.

Nede på campen er stemningen like bra, om du spaserer en runde er det alltid noen som vil slå av en prat, eller gjerne tilby noe mat eller dram. Vi hadde selv fem plasser nå, like ved bandet Hilljacks, som hadde tre plasser. Her ble det jo liv og lått stort sett hele tida når dem ikke var på scenen da, super gjeng som også er helt fantastiske. De var også med på kirkekonsert, samt en konsert på Skjåkheimen for litt eldre cowboys and cowgirls. Rett og slett fantastisk.

Flere musikere som gjorde seg bemerka i helga var Fat Fred and the Possumhunters, de vet absolutt å lage liv. For å ikke nevne movesene til vokalisten, de var skremmende lik Doc, så likt at han ble satt ut selv. Ellers var Big-B på plass med sin kraftige stemme, han kan synge hva som helst, og det høres bra ut. Sie Gubba henta frem noen gamle minner med sine slagere, og Rotlaus lagde nye minner med topp sommermusikk. Nashville var det også bra liv i, mens Get Rhythm er eneste Johnny Cash coverband eg hører på. Det var en del flere artister der også, men dette var altså gjengen eg fikk med meg. 

Tanken nå er at heretter kommer ikke vi til å reise på andre festivaler enn Skjåk, og selvsagt vår egen hagefest da. Det skal vel noe til å toppe denne sommeren, men det sier vi jo hvert år. Vel vel, nå er det noen timer på sofaen med Nascar, Coka Cola 600! 

Bilder er lånt fra venner/familie/Hilljacks

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen