Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Driter i 1.mai?

Driter i 1.mai?

Om det er AP, LO eller folkets dag er for me likegyldig akkurat nå. Eg har fri, og sånn er det bare, hadde tatt fri uansett i dag, for kroppen min har bestemt seg for å være sengeliggende i dag. Sånn er det med crohns, du vet aldri hvilke dager du funker eller ikke, og i dag er en av de dagene da dassen er min beste venn. (Misforstå meg rett, eg setter pris på alt fagbevegelsen har fått til, men ikke alle får dra nytte av det)

Men nok om meg, det finnes mange folk som ikke får benytte seg av denne fridagen. Vi har mange yrkesgrupper som rett og slett ikke bare kan stenge av bedriften sånn helt uten videre. Oljearbeidere, politiet, leger, sykepleiere, bensinstasjoner, søndagsåpne butikker, gatekjøkken, osv. Med så mange som likevel må jobbe, så forundrer det meg at folk bare klager på bønder. Du klager ikke på at du får kjøpt mat i dag, men du klarer på bonden som lager maten din.

«Om bøndene sprer møkk i dag, sprer dem et budskap» sto det i et kommentarfelt på Facebook. Vedkommende som skreiv dette mente nok at budskapet var å gi faen i denne dagen som LO har jobba frem. Men budskapet eg tolker, er at ingenting står i veien for at norske bønder skal kunne gi oss vårt daglige brød. 

Bønder har alt en 200% stilling, dem kan ikke bare ta fri hver gang kalenderen lyser frem røde dager. Det kan gå ut over så mye, blant annet dyr som må ha mat, eller kyr som må melkes. Det som virkelig er noe dritt for bonden, er at mesteparten av jobben gjøres utendørs. Det skjer ute på jorde, og dermed er bonden totalt avhengig av været. 

Se for deg at det du kunne ha gjort i dag utsettes til i morgen, men i morgen kommer noe uventet i veien. Dette varer gjerne i 14 dager til tre uker, og da er det faktisk for seint å ta igjen det du skulle ha gjort i dag. Du skjønner det at en traktor kan faktisk ikke kjøre rundt på et alt for bløtt jorde, så den må ut når det faktisk er vær til det. Så ser du en bonde ute i dag, smil og takk for maten! Dem gjør bare alt i sin makt for at akkurat DU skal bli mett daglig. 

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen