Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
MEDALJENS BAKSIDE....

MEDALJENS BAKSIDE....

På TV fremstilles det å være redneck som bare rein moro, alt er bare lek og fest hver dag hele livet. Sånn er ikke virkeligheten. Vi har det riktig nok moro ofte, og det er fordi vi er gode på å følge rådet til Per Fugelli, vi gir litt faen. Det handler ofte om prioriteringer, og vi prioriterer livskvalitet både for oss og andre. 

Da vi gifta oss valgte vi å ta bryllupsreisen i USA, og det ble en roadtrip i sørstatene i tre uker. Her møtte vi jo enormt mange forskjellige folk, vi ble kjent med en del mennesker, og fikk venner for livet. Denne turen valgte vi å ta på vår egen måte nettopp fordi vi ville se virkeligheten, baksida av medaljen, sannheten. Vi var også innom typiske perfekte turiststeder, så vi så kontrasten mellom Hilton hotell, gettoen, og de hardeste redneck strøkene. 

Første hotellet vi lå på i Tennessee var litt lugubert, folk så rart på oss, som om vi var rikinger eller noe sånt. Ene gangen vi sto ute og røyka, kom det to biler fra hver sin vei. De stoppa like over veien, han som kom ut av ene bilen hadde et maskingevær på hofta. Han fra andre bilen hadde med noe som han leverte til førstemann. Da fikk vi jo bekrefta at alt ikke bare er fryd og gammen, vi fikk kasta over oss baksida av medaljen første dag på turen, da vi hadde booka hotell midt i verste getto. På fjerde plass av verdens mest kriminelle strøk. 

I løpet av disse tre ukene møtte vi indianere, afrikanere, asiatere, irer og ellers folk fra flere verdensdeler, som selv identifiserte seg som Rednecks. I flere av statene vi besøkte handla det ikke om opprinnelse, der var folk fra bygda Rednecks. Enten de bodde i små hus, eller eide svære flotte rancher. Det som definerer en redneck der er om man klarer å holde seg på beina med det man har å leve av, og det å jobbe hardt uansett hvor mye eller lite man har igjen for det. Amerikanske Rednecks jobber, enten det er i kassa på Walmart, eller som eier av en ranch med kveg og olje. 

Men det er ikke alle på bygda i sørstatene som gidder å stå på for ei levelig inntekt. Dem som ikke gidder å bidra i samfunnet, dem som bare drikker og røyker bønner, dem som ender opp med å bo i trailerparks fordi dem har surra bort alt. De blir kalla trailertrash av Rednecks i USA. Forskjellen er altså at Rednecks er bygdefolk som står på og gjør noe med livet sitt, mens trailertrash er regelrett giddalause og driter i alt. (Bare for å poengtere, det gjelder ikke syke, veteraner, eller folk med skader, bare dem som ikke gidder)

Ja det var mye vi fikk se og lære på denne turen, og da vi kom hjem var vi helt sikre på at vi faktisk er Rednecks selv. Vi kjente oss igjen i de fleste andre Rednecks vi møtte, og vi jobber selv hardt for å kunne ha det moro og leve slik vi vil. Og vi jobber hardt for å få hagefesten til å gå rundt, slik at vi kan gi overskuddet til noen andre som virkelig trenger bittelitt moro, som lysglimt i hverdagen fra Superselma.

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen