Warning: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/musicmanagement.no/docogdask.no/plugins/system/gauniversal4joomlapro_nojomsocial/gauniversal4joomlapro_nojomsocial.php on line 518
Hva crohns gjør med meg

Hva crohns gjør med meg

Crohns er en kronisk betennelse som kan ramme hele fordøyelsessystemet, altså du kan få betennelse hvor som helst mellom lepper og nugattistjerna. Det kan variere mye fra person til person, kan flytte på seg, og komme og gå. Kroppen klarer dermed ikke å ta opp alle næringsstoffene, og betennelsen kan gi mye smerter. To dager er aldri like. 

Hvor lenge eg har hatt crohns er uvisst da eg har slitt med mye magevondt i hele oppveksten. I 16-17 års alderen var eg gjennom en haug med undersøkelser for å avduke grunnen til magesmerter, uten resultat. Nå i voksen alder begynte eg igjen å undersøke, og etter x antall sykehusbesøk, gastroskopi, koloskopi, ultralyd, MR osv kunne da en spesialist konstatere crohns. 

I sommer sleit eg med betennelse i spiserør og magesekk, men etter litt medisinering flytta denne betennelsen sørover. Nå er det hovedsakelig i tynntarm og litt i tykktarm. Eg har egentlig en mild utgave av denne koselige sykdommen, likevel må noen dager tilbringes i fosterstilling - sånn som i dag. 

Grunnene til varierte dager kan være så mangt, alt fra hva eg dytter i brødhølet til vær og vind. Nå har ikke eg fått testa så mye dietter enda, så eg vet faktisk ikke hva som har gitt meg akkurat denne magevondten eg har nå. Det har vart i to-tre dager, og kjenner eg magen min rett, er eg bedre snart da disse "anfallene" sjelden varer lenger enn to dager.

Dask

Skrevet av : Dask

Skjul kommentarskjema

1000 Tegn igjen